Παραλίες στην Κρήτη

Enjoy

Sea
Rethymno Beach

Ρέθυμνο

Η παραλία του Ρεθύμνου ξεκινάει ανατολικά από το Βενετσιάνικο λιμάνι του Ρεθύμνου με τον γραφικό φάρο. Είναι μια όμορφη παραλία με λεπτή χρυσή άμμο και ρηχά νερά, πάρα πολύ καλά οργανωμένη και δίπλα σε όλες τις ανέσεις μιας μεγάλης πόλης. Αποτελεί ουσιαστικά το δυτικό τέρμα του μεγάλου Κόλπου του Ρεθύμνου, που εκτείνεται 13 χλμ στα ανατολικά ως τη Σκαλέτα.

Triopetra Beach

Τριόπετρα

Η Τριόπετρα βρίσκεται περίπου 52 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 13 χλμ νοτιοανατολικά του χωριού Ακούμια, στους πρόποδες του όρους Σιδέρωτα. Η Τριόπετρα αποτελείται από δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από μια μικρή χερσόνησο. Στην άκρη της χερσονήσου, μέσα στη θάλασσα, στέκονται τρεις επιβλητικοί βράχοι, από τους οποίους παίρνει το όνομα της η περιοχή.

Spilies Beach

Σπηλιές

Η παραλία της Κιτρένωσης, γνωστή ως Σπηλιές ή Του Μαλιού το Ρυάκι βρίσκεται 15 χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου, στην απόμερη περιοχή του Λατζιμά, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Σκαλέτας και πριν το Γεροπόταμο. Η παραλία σχηματίζεται στον μυχό ενός μικρού κόλπου με βότσαλο και πεντακάθαρα βαθιά νερά, που προστατεύεται από ψηλούς βράχους.

Παραλία Μπάλος

Μπάλος

Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56 χλμ βορειοδυτικά των Χανίων και 17 χλμ βορειοδυτικά της Κισσάμου. Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στη Χερσόνησο ης Γραμβούσας και το μικρότερο Ακρωτήριο Τηγάνι. Είναι διάσημος για τα γαλαζοπράσινα νερά του, την άγρια φυσική ομορφιά και το υπέροχο εξωτικό τοπίο. Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει άσπρη άμμο και εξωτικά λευκά, έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και ζεστή, ιδανικός προορισμός και για μικρά παιδιά.

Παραλία Φαλάσαρνα

Φαλάσαρνα

Η μαγευτική παραλία της Φαλάσαρνας βρίσκεται 59 χλμ δυτικά των Χανίων και 17 χλμ δυτικά της Κισσάμου, στο δυτικό τμήμα της Χερσονήσου της Γραμβούσας. Στο βόρειο τέρμα της παραλίας βρίσκονται ερείπια της Ελληνορωμαϊκής πόλης της Φαλάσαρνας. Η Φαλάσαρνα έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη. Εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη έκταση και αποτελείται ουσιαστικά από 5 συνεχόμενες παραλίες. Η άμμος είναι ανοιχτόχρωμη, δίνοντας στο νερό ένα τροπικό χρώμα.

Episkopi Beach

Παραλία Επισκοπής

Η παραλία της Επισκοπής βρίσκεται 45 χλμ ανατολικά των Χανίων και 14 χλμ δυτικά του Ρεθύμνου, σε μια εύφορη πεδιάδα με εκτεταμένους ελαιώνες. Παίρνει το όνομα της από το κεφαλοχώρι της Επισκοπής Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται 2 χλμ νοτιότερα και αποτελεί τόπο καταγωγής της γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών Βαρδινογιάννη. Αποτελεί τμήμα της μεγάλης παραλίας της Γεωργιούπολης και οριοθετείται στα δυτικά από τον ποταμό Μουσέλα, όπου πιστεύεται ότι ήταν κτισμενη η αρχαία Υδραμία, και στα ανατολικά από το ποτάμι που διέρχεται μέσα από το φαράγγι και τις παραλίες του Πετρέ.

Παραλία Ελαφονήσι

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων. Έχει ενταχθεί στο δίκτυο με τις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς αποτελεί οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας. Στις αμμοθίνες του Ελαφονησίου φύονται αρκετά ενδημικά είδη χλωρίδας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα λευκά κρινάκια της άμμου που ανθίζουν το φθινόπωρο και οι απειλούμενοι θαλασσόκεδροι. Εδώ φωλιάζουν και οι χελώνες καρέτα. Εκατέρωθεν της χερσονήσου σχηματίζονται αρκετές πανέμορφες παραλίες με άσπρη άμμο και τυρκουάζ νερά, που θυμίζουν τοπίο από κάποιο εξωτικό μέρος Καραϊβικής.

Preveli Beach

Πρέβελη

Η περιοχή του Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 10 χλμ ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία του Πρέβελη γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελη ή Φοίνικας, βρίσκεται στην έξοδο του Μέγα Ποταμού που μεταφέραι τα νερά του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού και του Φρατιανού Φαραγγιού. Στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού σχηματίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης, μετά από το φοινικόδασος στο Βάι, που φιλοξενεί το ενδημικό Κρητικό φοινικόδεντρο του Θεόφραστου. Είναι από τις πιο διάσημες παραλίες της Νότιας Κρήτης και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.

Plakias Beach

Πλακιάς

Ο Πλακιάς είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, 36 χλμ νότια του Ρεθύμνου, στην εύφορη πεδιάδα με τους εκτεταμένους ελαιώνες που δημιουργεί ο ποταμός Κοτσυφός και περικλείουν οι ορεινοί όγκοι της Ψηλής Κορυφής και της Κουρούπας.  Η κύρια παραλία του Πλακιά βρίσκεται στις εκβολές του Κοτσυφού ανατολικά του χωριού και εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 1.5 χλμ ως το Ακρωτήριο Μουρί ή Ψαρέλας.

Εκδρομές στην Κρήτη

Trip

Μπορείτε να κλείσετε την αγαπημένη σας εκδρομή σε μια από τις υπέροχες παραλίες του νησιού.

Κάντε την δική σας κράτηση εύκολα και γρήγορα.

Κρατήσεις Εκδρομών
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Αποδοχή