Κρήτη

Crete

Βρίσκεται στη μέση της Μεσογείου. Η Κρήτη είναι ένας παράδεισος όπου οι Πολιτισμοί, η Παράδοση, η Άγρια Φύση, η Αρχιτεκτονική και η Γαστρονομία συναντούν το πνεύμα της Ελληνικής Φιλοξενίας στη χώρα όπου σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία ο Δίας βασιλιάς των Θεών και η φιλοξενία γεννήθηκε.

Ρέθυμνο

Στη μέση της Κρήτης,  το Ρέθυμνο, προσφέρει παρθένο φυσικό και θαλάσσιο περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και παραλία, απόκρημνα φαράγγια, γραφικά χωριά, ιδανικό κλίμα και φιλόξενους ανθρώπους.

Η παλιά ενετική πόλη του Ρεθύμνου είναι ένα καλοδιατηρημένο κόσμημα που περιβάλλει τη «Fortezza» ένα από τα μεγαλύτερα ενετικά φρούρια της Μεσογείου. 

Λιμάνι Ρεθύμνου - Κρήτη
knossos

Ιστορία

Ανακαλύψτε την πολυκύμαντη ιστορία της ανά τους αιώνες: Στα Μινωικά ανάκτορα της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων και της Ζάκρου. Στους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Γόρτυνας, Ελεύθερνας, Λύττου, Άπτερας,Φαλάσαρνας, Σπιναλόγκας. Στα ενετικά λιμάνια των Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Στα οθωμανικά μνημεία και αρχιτεκτονήματαδιάσπαρτα σ’ ολόκληρο το νησί. Στις ιστορικές μονές Αρκαδίου, Πρέβελης, Τοπλού, Αγκαράθου, Χρυσοσκαλίτισσας… Στα πολυάριθμα θεματικά μουσείαανάμεσά τους το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, από τα σπουδαιότερα παγκοσμίως.

Κοντινά Αξιοθέατα

Πολύ κοντά από την βίλα βρίσκονται τρία πάρα πολύ σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής του Ρεθύμνου.

faragi_mylon
Roussospiti View

Ρουσσοσπίτι

Το Ρουσσοσπίτι, το «μπαλκόνι του Ρεθύμνου», όπως το αποκαλούν πολλοί, λόγω της μοναδικής θέας που προσφέρει, βρίσκεται σε απόσταση 5,5 χμ. από την πόλη του Ρεθύμνου και σε υψόμετρο 300 μ.

Στον οικισμό με την υπέροχη θέα στο Κρητικό πέλαγο υπάρχουν πολλά Βενετσιάνικα σπίτια, μια κρήνη του 17ου αιώνα και ο ναός των Εισόδων της Θεοτόκου, όπου σώζονται αρκετές τοιχογραφίες.

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Αποδοχή